Tour de France 2017 op 1 juli van start

De belangrijkste wielerkoers van het jaar staat weer op het punt van beginnen. Op 1 juli zal de Tour de France 2017 starten in het Duitse Düsseldorf om op 23 juli in Parijs te eindigen. Er staan veel prachtige etappes op het programma. Van het hooggebergte in de Alpen en Pyreneeën tot vlakke ritten in Duitsland, België en natuurlijk Frankrijk. In dit artikel blikken we vast kort vooruit op enkele favorieten van dit jaar. Uiteraard ontbreken de bekendste Nederlandse deelnemers niet in het overzicht.

Gaat Froome voor de vierde keer winnen?

De Britse Keniaan Chris Froome wist tot nu toe al drie keer de Tour de France 2017 winnend af te sluiten. De voorgaande twee edities werden door hem gewonnen, net als de Tour van 2013. Dit jaar heeft Froome nog niet veel kilometers gemaakt in belangrijke wedstijden. Zijn vorm is dus nog enigszins onduidelijk. Dankzij zijn ervaring en goede ploeg, team Sky, is hij echter altijd als hij start direct één van de grootste favorieten. Dit jaar is ook Nairo Quintana weer een belangrijke uitdager. De Colombiaan van Movistar werd in de Giro d’Italia eerder dit jaar al tweede achter Tom Dumoulin en hoopt dankzij deze ‘hardheid’ in zijn benen in Frankrijk mee te doen om de titel. Ook Richie Porte van BMC is een kanshebber. Hij werkte jarenlang als meesterknecht voor Froome bij Sky, maar staat nu op eigen benen en liet dit jaar al zien hem te kunnen kloppen. Outsiders zijn onder andere Contador, Valverde, Fuglsang, Meintjes en Aru, terwijl ook de Fransen Pinot en Bardet zeker een kans maken om hoog te eindigen.

De Nederlanders in de Tour de France 2017

Als er nog eens een Nederlander de Tour de France gaat winnen zal het zeker niet dit jaar zijn. Vrijwel alle Nederlandse klassementsmannen hebben de Giro gereden en slaan de Tour over of acteren er als knecht. Bauke Mollema gaat bijvoorbeeld voor Alberto Contador werken terwijl Poels niet op tijd fit genoeg is om te starten. Het succes zal voor ons land dan ook moeten komen van etappezeges. Hierop is met vrijbuiters als Laurens ten Dam, Robert Gesink en Niki Terpstra zeker kans. Het is daarnaast de vraag hoe onze beste sprinter, Dylan Groenewegen, het gaat doen. Het deelnemersveld is op het gebied van spurters zeer sterk, maar hij heeft al laten zien de andere mannen te kunnen kloppen. Voor een goed klassement moeten we dit jaar helaas verder kijken naar de Vuelta, hoewel de winst in de Giro natuurlijk nog wel even voldoening geeft.

Veel etappes met lastige aankomsten

Er zijn veel zogeheten ‘punchers’ deze Tour de France die hun hart op kunnen halen. Dit type renner kenmerkt zich door een snelle sprint, maar ook relatief goede klimmersbenen voor een korte heuvel of berg. Mannen als Van Avermaet, Gilbert, Matthews en uiteraard Peter Sagan hebben dit jaar genoeg kansen om etappes te pakken. Voor de toeschouwers zal het eveneens spektakel opleveren omdat een geaccidenteerde finale vaak tot verrassende uitslagen kan leiden. In de bergen is het afwachten hoe de toppers er voor staan, maar met slechts vijf echte bergetappes kunnen ook matige klimmers de schade misschien beperkt houden. Het zou daarnaast goed kunnen dat we een Giro-scenario krijgen omdat de een-na-laatste etappe een tijdrit is. Hierin kunnen sommige klassementsmannen hun achterstand inhalen of juist vergroten.

Wedden op Wielrennen

Indien je wilt wedden op wielrennen, dan kan dit uiteraard voor en tijdens de Tour de France op veel verschillende manieren. Diverse online bookmakers bieden nu al weddenschappen aan tegen gunstige quoteringen. Ook per etappe inzetten is zeker mogelijk terwijl je ook live kunt wedden op wielrennen.

June 26, 2017 Door : Posted in nieuws No Comments

Comments are closed.