Grand Prix van Spanje prooi voor Hamilton

Vorig jaar was het groot feest voor Nederlandse autosportliefhebbers. Max Verstappen pakte in zijn eerste race voor het Red Bull-team als eerste landgenoot ooit een overwinning in de Formule 1. Afgelopen weekend stond de Grand Prix van Spanje weer op het programma. Hoe het Max Verstappen dit keer verging kun je in dit artikel lezen. Daarnaast blikken we ook even kort vooruit op de rest van het nog lange Formule 1-seizoen van 2017. Wie pakt bijvoorbeeld de wereldbeker en gaat daarmee de gestopte Nico Rosberg opvolgen?

Verstappen heeft botte pech in Barcelona

Op het circuit in Barcelona kon Verstappen helaas geen goed vervolg geven aan zijn goede prestatie van vorig jaar in de Grand Prix van Spanje. De twee Finnen in de koningsklasse van de autosport maakten het de nog altijd zeer jonge Nederlander onmogelijk om te finishen. Mercedes-coureur Valtteri Bottas tikte al in de eerste bocht van de race zijn landgenoot Kimi Räikkönen van Ferrari aan. Deze kon daardoor Verstappen niet ontwijken. Zowel Räikkönen als Verstappen belanden naast de baan en moesten zodoende al binnen één ronde opgeven. Een hard gelach voor met name de Nederlander die er natuurlijk op gebrand was om weer een mooi klassement te rijden in de GP van Spanje. Ook voor de Ferrari-rijder was het flink balen. Hij moet het tot nu toe steeds afleggen tegen zijn teamgenoot Vettel en de twee Mercedes-rijders. Dankzij zijn uitvallen in Barcelona is zijn achterstand in de strijd om de wereldbeker nog groter geworden.

Hamilton pakt zijn tweede winst dit seizoen

formula 1In de GP van Rusland in Sotsji eindigde de Britse oud-wereldkampioen Lewis Hamilton voor het eerst buiten het podium. Dit zat hem duidelijk niet lekker en met een extra portie motivatie en agressie herstelde hij zich knap op het circuit in Barcelona. De eerste plek op de startgrid was dan ook voor hem. Zijn grootste concurrent dit seizoen, Sebastian Vettel van Ferrari, stond op P2 net achter de Brit. Tijdens de race was het continu stuivertje wisselen tussen de twee. Uiteindelijk was storend werk van Bottas, die net als Hamilton bij Mercedes zit, het extraatje dat Hamilton nodig had. Bovendien was de bandenstrategie van Mercedes deze race slimmer waardoor ook in de laatste rondes Hamilton niet echt in de problemen kwam. Zo kon hij voor de tweede keer dit seizoen op de hoogste trede van het podium plaatsnemen.

In de strijd om de wereldtitel ontlopen de beide kemphanen elkaar overigens weinig. Met slechts 6 punten in het voordeel van Sebastian Vettel is er nog veel om voor te strijden. De stand in de top is momenteel:

  1. Vettel – 104 punten
  2. Hamilton – 98 punten
  3. Bottas – 63 punten
  4. Räikkönen – 49 punten
  5. Ricciardo – 37 punten
  6. Verstappen – 35 punten

De upgrade van Red Bull

f1 autoVeel teams kwamen bij de GP van Spanje met hun eerste grote aanpassingen aan de auto’s. Ook het Red Bull-team van Verstappen en Ricciardo had de auto aangepast. In de kwalificaties bleek echter al dat het gat met Mercedes en Ferrari nog zeker niet gedicht is. Verstappen werd weliswaar knap 5e en zijn teamgenoot 6e, en de afstand met de rest van het veld is redelijk groot, maar ze kunnen nog geen gooi doen naar een overwinning bij een Grand Prix. De auto’s van de concurrenten zijn ook sneller en beter geworden en daarmee zal het dit seizoen lastig worden om serieus mee te doen om een overwinning. De pech die Verstappen in Barcelona had kan echter iedereen een keer overkomen. Misschien dat ze op die manier bij Red Bull een keer kunnen profiteren. Wil je nog meer nieuws te weten komen over Formule 1 kijk dan ook even op formule1nederland  waar nog meer informatie te vinden is.

May 19, 2017 Door : Posted in nieuws No Comments

Comments are closed.